Над 1300 души в отпуска заради Diablo III

15 май трябва да бъде признат като официален Ден за борба с демоните, смятат Ozone.bg

6874 ~ 1 мин. четене

Над 1300 фена на Diablo III си взеха виртуална почивка от работа или училище за премиерата на играта на 15 май. Геймърите можеха да генерират персонализирана молба за отпуск, командировъчно или ученическа медицинска бележка през специално приложение във Facebook страницата на онлайн магазина Ozone.bg. Документите са базирани на стандартни бланки, но имат силен Diablo-привкус.

До официалното пускане на играта повече от 1300 потребители на социалната мрежа са създали поне по един свой документ за освобождаване от работа или училище, а голяма част от участниците са се презастраховали с повече от един. Мъжете определено са се възползвали по-активно от приложението – те формират 94% от потребителите. Една четвърт от Diablo-феновете са ученици, а най-активни в търсенето на свободно време за игра са геймърите между 18 и 24 години (35% от потребителите). Diablo-документите бяха повод за доста реакции във Facebook, като бяха видени от над 14 700 души, а привлякоха и вниманието на мениджърите.

Високият интерес показва, че геймингът вече се превръща в масово занимание и у нас. Затова според Ozone.bg е време феновете на игри да имат собствен празник и 15 май трябва да бъде признат като Ден за борба с демоните. На тази дата всички геймъри трябва да получат допълнителен ден отпуск като отплата за тяхната отдаденост във виртуалната борба с демони, терористи и всякакъв вид зли босове от Тъмната страна. Онлайн потребителите могат да подкрепят идеята като разпространят официалния плакат на кампанията онлайн или сред колегите в офиса. Повече информация ще бъде налична в блога на Ozone.bg.

Подкрепи Economic.bg