Най-бързият и най-мощният седан в света

Charger SRT разполага със 707 к.с.

Най-бързият и най-мощният седан в света
632 ~ 1 мин. четене

Компанията Dodge официално представи своя модел Charger SRT, който анонсира като най-бързия и най-мощен сериен седан в света. Автомобилът се задвижва от доработен 6.2-литров мотор V8 Hellcat.

Charger SRT развива мощност 707 к.с., а въртящият момент достига 880 Нм. Седанът може да измине разстоянието от 1.4 миля за 11 секунди, като максималната скорост, която развива е 204 мили в час (328 км/ч), пише AutoMedia.

Освен по-мощен двигател, сред новостите, които получил Dodge Charger SRT Hellcat са агресивна предница с нови решетки на радиатора и фарове със светодиоди, вентилиран алуминиев капак на двигателя, нова задна броня, спойлер на багажника, двойна изпускателна система и 20-цолови джанти с гуми Pirreli P Zero.

Салона е оборудван със спортни седалки с подгряване и вентилация, обшити с кожа Nappa и алкантара. Моделът разполага и с цифров приборен панел, аудио-система Harmon Kardon и информационно-развлекателна система - Unconnect с 8.4-инчов дисплей.

Очаква се производството на Dodge Charger SRT Hellcat да стартира в началото на следващата година. Цената, на която ще се предлага автомобилът все още не е известна.

Коментари: 0