Най-скъпите неща, продавани в eBay

Интересни предложения за това как да похарчите няколко милиона набързо в мрежата

Бейзболна картичка на Honus Вагнер

Ако имате 1,2 милиона долара, какво бихте си купили? Хубава къща, спортен автомобил или свой собствен остров? Какво ще кажете за една бейзболна картичка?

Колекционерът Брайън Зайгел прави точно това през 2000 година, когато плаща над 1,1 милиона щатски долара за да получи картичка на Honus Wagner. Това бе и най-скъпия предмет закупен от eBay през онази година.

Картичката, издадена през 1909 г. от American Tobacco Company е с размери 2.5 на 1.5 инча и е била собственост на известни спортни личности като Майкъл Гидуитц, Брус МакНал и хокей легендата Уейн Грецки.

Обяд с Уорън Бъфет

Победителят на най-скъпия благотворителен търг в eBay, който остана анонимен, плати $2,6 милиона през 2010 г. за обяд с Уорън Бъфет, третия най-богат човек в света.

Годишният благотворителен търг за обяд с Уорън Бъфет е набрал над $9 млн. за световноизвестниата църква Glide Memorial църква, която помага на изпаднали в нужда от 45 години.

Град в Калифорния


Bridgeville, Калифорния е с население около 30 жители и е бил на търг цели три пъти от 2002г. насам. Печелившата оферта - 1,77 милиона долара. Градът разполага с 83-акра земя, включително осем къщи, кафене и поща.

Най-скорошният собственик на Bridgeville, 25-годишен студент, извършва самоубийство в Лос Анджелис през 2006 г., само няколко месеца след като купува града.


Ракетна база

Съоръжението за изстрелване на ракети се намира в Канзас. Анонимна двойка купува спряното съоръжение, където министерството на отбраната някога е приютявала междуконтинентални балистични ракети. Цената – скромните $2.1 милиона, платени през 2001 година.

Комплексът, построен от федералното правителство по време на ерата на Студената война, е проектиран да издържи пряк ядрен удар. Грегъри Гибънс, един от основателите на сайта описва базата като "перфектното решение за истинското семейство или корпорация", отбелязвйки, че "има ескалиращата заплаха от световен тероризъм и нарастваща нужда за сигурност".

 
Гига яхта

Всеки себеуважаващ се Джеймс Бонд не може без една огромна лодка с площадка за хеликоптер. Големината на яхтата е 405 фута и цената й е $140 милиона.

Продадената през 2005 г. яхта е оборудвана с 10 апартамента с панорамни прозорци, осем каюти за гости, салон, зала за кино, фитнес зала и офис площ.

Печелившият участник в търга? Анонимен, разбира се.

Гълфстрийм II

През 2001 г. частния самолет е продаден през eBay за скромните $4,9 – рекорд за тази година. Луксозният Гълфстрийм II побира 12 пътника и е продаден на чартърна компания със седалище в Африка.


Собствеността на Иън Ъшър

Иън Ъшър, британски парашутист, който продаде своя "живот" през eBay през 2008 г., каза, че е "малко разочарован" от спечелените $309.292.

Семейните проблеми и кризата на средната възраст продиктиват парашутиста да продаде всичко, което има. Това включва къща с три спални, съоръжения за парашутизъм, една стара Mazda, лични запознанство с приятелите му и работата му като асистент по продажби в магазина, където работи.

Четири години по-късно, 48-годишният човек споделя, че се справя добре с живота си. Казва, че си е купил остров в Карибско море и се е влюбил в жена от Канада. Стойността на новия му живот остава неясна.

Enzo Ferrari

Въпреки, че има само 399 на Земята, можете спокойно да се сдобиете с едно през eBay. През 2004 година, швейцарски участник печели търга, като играе на сигурно и прескача предишното предложение от $55.

В Дубай полицията наскоро конфискува Enzo, което някога е принадлежало на британски гражданин, който изоставят колата след като бяга от страната. Полицаите вдигнали колата, след като тя е седяла паркирана в продължение на 20 месеца и събира около $27.000 неплатени глоби. Органите на реда планират да пуснат колата на търг като я оценяват на $1.6 млн.

Коментари: 0