Найденов: Имаме солидна подкрепа в цяла България

Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи, смята военният министър

132 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Имаме солидна подкрепа в цяла България. Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи. Това каза в ефира на bTV военният министър и представител на БСП Ангел Найденов. Според него правителството "има още много какво да предложи - в социални и други мерки". "Оставка на кабинета не се обсъжда – такива разговори никога не е имало", каза още той.

На въпрос защо БСП и ДПС търпят поведението на Волен Сидеров и не предприемат мерки срещу него, Найденов отговори, че "всички осъждат поведението му". "Подобно поведение в парламента трябва да бъде осъждано, а нахлуването в медиите сме го виждали и преди - реакцията е на отхвърляне, това не може да е политически толерирано, както и от гражданска гледна точка. Такова е и мнението на Станишев и Местан, нали не очаквате обаче, че те ще излязат със специална декларация по подобен въпрос", каза военният министър.

По думите му няма основание да се смята, че „Атака" подкрепя правителството. Това, че заседанията на парламента зависели от неговите депутати било съвсем различно нещо - отговорност за ситуацията носели предимно от ГЕРБ с неприсъствието си в пленарна зала.

Подкрепи Economic.bg