Наши читатели: 15% от фирмите сляха почивните дни

Общо 30% от работещите са почивали през двата последни работни дни от 2012 г.

Автор: Атанас Христов

Немалка част от българските компании са решили да слеят почивните дни около Коледа и Нова година и да пуснат служителите си във ваканция и в двата работни дни между празниците - 27 и 28 декември. Резултатите от анкета сред читателите на www.economymagazine.bg показват, че 15% от компаниите в България са дали на служителите си 11 почивни дни - от 22 декември до 1 януари, включително.

На въпроса "Ще работите ли двата дни между празниците?" 15% от читателите ни отговарят с "Цялата фирма няма да работи". Според представители на работодателски организации обаче сливането на почивните дни между празниците се прави от фирми, които нямат поръчки. "Производствата, които са в най-дълбока криза, спират да работят", показват наблюденията на Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара (БСК).

Към 15% фирми, които не са работили трябва да се добавят и още 15%, които отговориха на въпроса ни с "Пуснах си отпуск". Т.е. 30% от работещите българи не са прекъснали почивката си по празниците, за да работят на 27 и 28 декември.

64% от читателите ни обаче са били по работните си места през последните два работни дни за 2012 г. 2% от далите отговор са работили само единия ден, а 4% са си тръгнали по-рано.

Коментари: 0