Нека партиите не яхват народното недоволство

Протестирайте мирно, без варварство и вандалство, призова Диана Канева

252 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Нека да не се политизира и да не се яхва народното нещастие и недоволство. Ние не сме дошли на гости на ГЕРБ, а на министър-председателя. Това каза Диана Канева от Сандански, участник в протестите срещу високите цени на тока на пресконференция Министерски съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов. Канева призова да се протестира мирно, без варварство и вандалство, с цел да се свърши работа.

Представителят на вносителите на писмото с исканията на хората, които протестират срещу високите сметки за ток - Даниела Пеловска, призова никой да не си преписва никакви заслуги и никой да не се възползва от волята на България и да оглави протестите. Според нея, ако утре това правителство подаде оставка, всичко ще бъде сринато.

Пеловска попита какво се случва с Румен Овчаров и Лидия Шулева, които трябва да отговарят за криминални деяния срещу държавата и срещу народа.

"Писмото с исканията беше внесено вчера в 9:30 часа и днес в МС има решение. Посочете ми при кой друг управляващ, това би било възможно", каза още тя.

Подкрепи Economic.bg