"Несебър отдавна е държава в държавата"

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството

Цитат на деня:

308 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Несебър отдавна е държава в държавата. Там се одобряват подробни устройствени планове по техни си стандарти."

Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира пред TV7 скандалите около застрояванетп на плажовете в морския град и повдигнатото обвинение на кмета на града Николай Димитров.

Покрай скандала със застрояване на 29 декара дюни изникнаха още няколко издадени разрешителни за застрояване. Кметът на Несебър и главният архитект на града Валентин Димов са привлечени като обвиняеми по случая с дюните.

Лиляна Павлова даде пример с планове за строителство на 122 еднофамилни жилища край Несебър в местност, за която е ясно, че няма как бъде свързана с ВиК или с електропреносната мрежа. "Сезирали сме компетентните органи и сме глобили с 5 хил. лв. главния архитект за издаденото разрешително", твърди Лиляна Павлова. По думите й парадокс в Несебър е, че в града има двама главни архитекти. "Вече контролираме всяко издадено разрешение за строеж. Благодарение на това спряхме много строежи", каза още Лиляна Павлова. Тя е категорична, че плаж "Корал" все още си е там и не е застроен.

"Имаме план какви пътища ще строим през цялата 2013 г. На 1 юни, за Деня на детето ще пуснем лот I на магистрала "Струма" до Дупница. Веднага след това започваме отсечката до Благоевград. В София ще се направи връзката на "Хемус" директно със столицата. Приключваме и магистрала "Тракия" и участъка "Шумен-Белокопитово" от "Хемус". Продължава работата по магистрала "Марица", коментира любимата тема с магистралите Лиляна Павлова.

Подкрепи Economic.bg