Акциите на Apple се сринаха до 12-годишно дъно

Инвеститорите са все по-големи песимисти, че Тим Кук ще бъде в състояние да предложи революционни продукти на пазара

3584 ~ 1 мин. четене

Книжата на технологичния гигант Apple Inc се сринаха до най-ниската си стойност за последните 12 години. Това обаче окуражи някои от най-големите инвеститори в света да заложат на възстановяване на акциите, които загубиха 33% от стойността си от септември 2012 г. насам на фона на опасения за забавяне на ръста на печалбата на американската корпорация, съобщи Bloomberg.

Apple изтри повече от 200 млрд. долара от пазарната си капитализация, тъй като голямата конкуренция и липсата на революционни продукти заплашват да намалят маржовете на печалба. Късно снощи в Ню Йорк книжата на компанията затвориха на ниво 467.90 долара за акция, след като се понижиха с 2.51% на дневна база. Това прави пазарна капитализация от 439 млрд. долара, в сравнение с върховата пазарна оценка от 658 млрд. долара, постигната през септември 2012 г.

Повишават се обаче опасенията на инвеститорите, че главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук ще бъде в състояние да предложи продукти, които да подхранват растежа на компанията. Покойният съосновател на Apple Стив Джобс беше моторът при пускането на революционните iPod, iPhone и iPad. Някои анализатори прогнозират, че книжата на базираната в Купертино, Калифорния технологична корпорация ще се повишат до 613.40 долара през следващите 12 месеца.

Подкрепи Economic.bg