Nexus 10 и смартфонът Nexus 4 изкупени за минути

Данните показват, че потребителите проявят огромен интерес към устройствата

Google стартира преди часове продажбите на своя нов смартфон Nexus 4, както и на таблета Nexus 10 в глобален мащаб. Данните показват, че потребителите проявят огромен интерес към устройствата, тъй като успяха да изкупят наличните количества от тях буквално за броени минути, съобщава Digital.bg. В Австралия, която бе първата държава, където започнаха доставките на клиентите на Google им отне 20 мин., за да изчерпат стоковия капацитет на Nexus 4 и Nexus 10, предаде businessinsider.

Потребителите бяха доста активни и в Европа, където се повтори същата ситуация, а във Великобритания само за 30 мин. бяха продадени наличните количества от смартфона. В кратки срокове след това бяха изкупени също 8GB и 16GB версии на Nexus 10, а в Германия клиентите на компанията бяха най-активни и едва след 15 мин. трябваше да се сблъскат с надпис, който ги подканя да оставят e-mail адрес, за да разберат кога устройствата отново ще са достъпни. По-късно през деня стартираха доставките им и в САЩ, а американската версия на Google Play генерира огромен трафик и 50 мин. след старта им също бяха изкупени стоковите наличности на Nexus 4 и Nexus 10.

В Европа 8GB версия на Nexus 4 се продава за $379, а смартфона с 16GB е на разположение за $440. Taблетът Nexus 10 струва съответно $505 и $617 за 16GB и 32GB модели и по всичко личи, че цената се оказва достатъчно атракивна за потребителите.

Коментари: 0