Nissan Friend-Me дебютира във Франкфурт

Новият кросоувър на Nissan предлага дързък, динамичен вид, комбиниращ драматични извивки със сложни детайли

80 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Новият кросоувър на Nissan Friend-Me прави своя европейски дебют на автомобилното изложение във Франкфурт, съобщиха от компанията. Автомобилът предлага дързък, динамичен вид, комбиниращ драматични извивки със сложни детайли. В типичния за Nissan стил, Friend-Me се отличава с поразителни детайли, като LED светлини, 20-инчовите колела с усукан 5-спицов дизайн, който подчертава впечатлението за движение и  гланцираните черни въздушни отвори в самите спици на джантата, които спомагат за по-доброто насочване на въздушния поток около автомобила.

Пътническото купе е доминирано от централна конзола, която минава по цялата дължина на пътническото отделение. Всеки отделен пътник в автомобила разполага с екран, позициониран под единична стъклена повърхност. Технологията включва и модерна IT система, която позволява на пътуващите да споделят информация, снимки и музика от своите преносими устройства.

Задвижването на Friend-Meе е с PureDrive хибриден тракт, комбиниращ бензинов двигател с последно поколение литиево-йонни батерии, които осигуряват непрекъснато изживяване зад волана.

Задната част на кросоувъра включва характерен за автомобилните състезания подподов канал за насочване на въздушната струя и светлинни елементи във формата на бумеранг. Плаващият покрив на автомобила и плитката стъклена повърхност предлагат силна визуална връзка с други членове от семейството на Nissan.

Подкрепи Economic.bg