Nokia пред фалит през 2013?

Основният проблем за Nokia е, че смартфоните им не се продават, докато нискобюджетните устройства като новите модели 110 и 112 са основният източник на приходите им

Финансовото положение на Nokia в момента е доста усложнено. Само преди пет години финландците имаха състояние от 11 милиарда долара, което сега се е стопило до 2.7 милиарда, които изтичат всеки ден, предава hicomm.bg.

Положението е усложнено от увеличаващите се цени на дълговете, докато серията Lumia така и не успява да постигне значими пазарни резултати, въпреки обнадеждаващите подеми в продажбите в САЩ и Китай.

Според предсказанията има опасност Nokia да свършат парите до догодина, ако сегашното положение се задържи. Компанията е задлъжняла с 1.25 милиарда евро, които трябва да върне до 2014 година, а има и още един голям заем, оставен за 2019 година. 

Основният проблем за Nokia е, че смартфоните им не се продават, докато нискобюджетните устройства като новите модели 110 и 112 са основният източник на приходите им. “Надяваме се продажбите на Lumia да потръгнат, защото считаме Windows Phone за обещаваща и дрюжелюбна платформа, а самите телефони са много добре изработени”, заявяват от финладнския концерн.  

Коментари: 0