Стойността на Apple падна под $500 млрд.

Сега на Nasdaq производителят на iPhone се оценява на $495,7 млрд.

Капитализацията на Apple, най-скъпата компания сред търгуващите на фондовата борса, спадна на търговете от 17 май под границата 500 милиарда долара, предава pixelmedia.bg. Сега на Nasdaq производителят на iPhone се оценява на $495,7 млрд., което е с 2,92% по-ниско, отколкото преди. От началото на май акциите на Apple са поевтинели с 9%, а за месец - с 13%.

Независимо от това понижение, Apple остава най-скъпата компания в света. Капитализацията на най-близкия конкурент, нефтената и газова компания ExxonMobil, е 383 млрд. долара.

Инвеститорите през последните седмици разпродават акции на всички борси по света, като се стараят да влагат в по-надеждни активи. Причините са  изострянето на политическата криза в Гърция, която може да доведе до разкол на Еврозоната, както и слабата икономическа статистика в Китай и САЩ.

Акциите на Apple силно скочиха в края на 2011 г. и през първото тримесечие на 2012 г. В резултат, за последната половин година те са поскъпнали с 40%. В средата на април капитализацията на производителя беше около $600 млрд.

Коментари: 0