Нова фабрика за 4 млн. евро отвори врати в Лозен

Лентата на новия завод беше прерязана от зам.-министъра на земеделието Явор Гечев

472 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Ново преработвателно предприятие за пакетиране на ядки отвори врати в софийското село Лозен. Заводът е финансиран по мярка 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" на Програма за развитие на селските райони (ПРСР). Инвестицията в предприятието е над 4 млн. евро, съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

Лентата на новия завод беше прерязана от зам.-министъра на земеделието Явор Гечев, който коментира, че е радостен от факта, че новото съоръжение е финансирано по ПРСР. "Това показва колко важна е програмата за страната ни. През новия програмен период 2014-2020 г. ще направим всичко по силите си да бъдат открити още такива предприятия, защото те са шанс, както за трудова заетост, така и за осигуряване на парични доходи", допълни земеделският зам.-министър.

Според него МЗХ си поставя като приоритет през следващите години добавянето на стойност към земеделските продукти. "Искаме България да изнася не само суровини, но и преработени продукти, които са и с по-висока доходност", коментира Гечев.

Подкрепи Economic.bg