Новата Lumia 820 на Nokia идва у нас до дни

Апаратът ще се предлага на цена 24.90 лв. на месец с абонаментни планове от Vivacom

224 ~ 1 мин. четене

Най-новият смартфон на финландската компания Nokia - Lumia 820 ще започне да се продава в търговската мрежа на Vivacom от началото на следващата седмица, съобщиха от телекома.

Lumia 820 е първият телефон на Nokia с операционна система Microsoft Windows Phone 8. Смартфонът е с 1.5 GHz двуядрен процесор. Nokia Lumia 820 е с 4.3-инчов AMOLED-дисплей и с Nokia ClearBlack технология, която блокира отразяването на слънчевата светлина чрез специални поляризиращи филтри и редуцира излишните проблясъци. Апаратът има 8-мегапикселова камера с автофокус и двойна LED светкавица с оптика Carl Zeiss.

Апаратът ще се предлага на цена 24.90 лв. на месец с тарифните планове MegaCall XL, Net&Call Super Max и UniCall XL. Цената в брой е 589.90 лв.

Смартфонът притежава няколко иновативни приложения, като Nokia City Lens, която осигурява на притежателите на телефона т.нар. augmented reality, чрез разпознаването и персонализирането на обекти от заобикалящата го среда, като хотели, ресторанти, закусвални, магазини, автобусни спирки и т.н. В допълнение Nokia Lumia 820 осигурява и възможност за безжично зареждане на телефона.

Подкрепи Economic.bg