Новият представител на Световната банка пристигна в България

Антъни Томпсън е бил мениджър „Стратегии и операции" в сектор „Човешко развитие" на централата във Вашингтон

Новият представител на Световната банка пристигна в България

Снимка: Министерство на финансите

Новият постоянен представител на Световната банка в България Антъни Томпсън (вдясно) бе представен от директора на институцията за Централна Европа и Балтийските страни - Мамта Мурти (в средата), съобщават от Министерство на финансите.

Служебният финансов министър Румен Порожанов е изразил благодарност и висока оценка за дългогодишното партньорство между двете страни, което той определя като „изключително полезно и положително”. Порожанов е запознал делегацията с актуалната финансова и икономическа ситуация и предизвикателствата пред България в следващите няколко месеца.

„По време на разговорите двете страни адмирираха конструктивния и ползотворен диалог, който намери израз в по-високата ефективност и постигнатите много добри резултати от сътрудничеството на България с финансовата институция”, се казва в съобщението на ведомството. 

Освен за страната ни, Антъни Томпсън е определен през юли тази година за постоянен представител на Световната банка за Чешката република и Словакия. Зад гърба си има четири години като мениджър „Стратегии и операции" в сектор „Човешко развитие" в централата на Световната банка във Вашингтон. Той наследява поста от Маркус Репник и срещата му в Министерството на финансите е част от първото му официално представяне пред българските власти.

Според Репник заемането на поста за него е представлявало чест и удоволствие. Той е изразил готовността си да продължи плодотворното си сътрудничество с българските институции. Министър Порожанов e благодарил на досега изпълняващия длъжността за професионализма, усилията и плодотворната дейност по време на мандата му в България.

Коментари: 0