Общественият съвет обсъжда бъдещето на БДЖ

В състава на Съвета влизат представители на научните среди, неправителствения сектор, областните администрации, синдикалните организации, гражданското общество и други

172 ~ 1 мин. четене

Общественият съвет в сектор „Транспорт“ ще обсъди днес ситуацията около бъдещето оздравяване на Българските държавни железници (БДЖ). В състава на Съвета влизат представители на научните среди, неправителствения сектор, областните администрации, синдикалните организации, гражданското общество и други.

В края на март министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев смени председателя на Съвета на директорите и един от членовете на борда. На мястото на освободените бяха назначени машинист и адвокат. Промените бяха продиктувани от големите задължения на холдинга от над 700 млн. лв, както и от нарушения диалог с кредиторите.

Тогава министър Кръстев обяви и своите приоритети до края на мандата си като член на служебното правителство. Кръстев посочи борбата срещу сивия сектор в автомобилния транспорт, оздравяването на железниците и реализирането на проектите по ОП „Транспорт“. Министърът допълни, че предстои да стартира концесията на летището в Балчик, на летище Пловдив, както и концесиите на пристанище Русе - изток, на жп гара Варна. 

Подкрепи Economic.bg