Обявяват фирмите-доставчици на декодери за цифров сигнал

Обществената поръчка е за доставка на 86 хил. декодера за най-бедните

3596 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Министерството на транспорта ще оповести колко и кои фирми са подали оферти за доставка на декодиращи устройства за улавяне на цифров сигнал за втория снабдителен етап, а обществената поръчка е за доставка на 86 хил. декодера за най-бедните.

Срокът за изключване на аналоговия сигнал за ефирната телевизия в страната бе удължен за след 1-ви септември, тъй като има липса на декодери. Очаква се изключването на сигнала да бъде поетапно, а решенията се предвижда да се вземат по време на изпълнение на процедурите.

Министерството  на транспорта все още няма обявени срокове. Стремежът е процедурата да протече максимално бързо, но първо трябва да се снябдят хората с нужните декодери. Устройствата ще бъдат раздадени в Югозападния, Югоизточния, Северния Централен район и във всички райони на Столична община, с изключение на „Оборище“.

Датата на прекратяването на аналоговия сигнал се очаква да бъде обявена в последните дни на август и ще бъде съобразена с графика на за доставка на декодерите за социално слабите.

Подкрепи Economic.bg