Оцениха главата на Обама на 10 милиона паунда

Британският парламентарист Назир Ахмед взел на мушка и Джордж Буш

6186 ~ 1 мин. четене

 Британските лейбъристи са в шок, след като стана ясно, че човек от тяхната партия и член на Камарата на лордовете в британския парламент е предложил награди от по 10 милиона паунда за залавянето на президента на САЩ Барак Обама и на неговия предшественик Джордж Буш младши.Новината за това бе съобщена от пакистанския "Express Tribune".

Лорд Назир Ахмед уверил, че ще изпълни своето обещание и ще плати парите, дори да му се наложи да разпродаде цялото си имущество, твърди изданието. Започналото светкавично разследване на Острова в момента установява дали Ахмед е казал подобно нещо или не. Самият лорд отрича информациите, но докато истината не излезе наяве, членството му в Лейбъристката партия е замразено.

Само преди няколко дни – на 3 април - Съединените щати предложиха награда от 10 милиона долара за залавянето на основателя на пакистанската ислямистка групировка Лашкар-е-тайба Хафез Саид. Организацията е обвинявана за нападенията в индийския град Мумбай през 2008 г., при които бяха убити 166 души.

Назир Ахмед е първият мюсюлманин, удостоен с пожизнената титла пер от британската кралица през 1998 г. Той е яростен противник на водената от Съединените щати война с тероризма и активно защитава интересите на ислямската общност във Великобритания.

 

Подкрепи Economic.bg