Огромни задръствания на магистралите

Засилва се трафикът към столицата по основните пътни направления

Огромно задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава Фокус. Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента. Задръстването започва от началото на тунела „Ечемишка”, през тунел „Витиня”, до виадукта Бебреш. Причината за образувалото се задръстване са ремонтни дейности в този участък.

Натоварен е трафикът и в пазарджишкия участък на АМ "Тракия". Повече автомобили се движат в посока София. Полицейски патрул и екип на КАТ има на пътен възел "Гелеменово", където се извършват проверки на водачите за употреба на алкохол и наличие на задължителни документи при пътуване.

Интензивен е и трафикът на изхода на Пазарджик в посока магистралата.

Засилва се трафикът по основните пътни направления в страната във връзка с последния от четирите почивни дни по случай Великден. Служителите на „Пътна полиция“ създават организация за оптимално пътуване през последния от празничните дни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В участъците с ремонтни дейности са разположени патрули, които ще улесняват движението. На входовета на столицата дежурят полицейски екипи. От „Пътна полиция“ напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да се съобразяват с указанията на пътните полицаи.

Повече от 47 хиляди моторни превозни средства и 168 хиляди лица са преминали през българо-гръцката граница от 17.30 часа на 17 април до 12.00 часа днес, съобщи комисар Бойко Божков, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Смолян. В посока България са преминали повече от 20 хиляди моторни превозни средства, а в посока Гърция те са повече от 27 хиляди. Повече от 70 хиляди са лицата, преминали границата в посока България, а в посока Гърция – повече от 97 хиляди. 

Коментари: 0