Окончателно: Без актуализация на държавния бюджет

Депутатите няма да обсъждат точката, защото няма общо съгласие

Окончателно: Без актуализация на държавния бюджет
272 ~ 1 мин. четене

Депутатите няма да обсъждат актуализацията на държавния бюджет на второ четене. „За" гласуваха 78 народни представители, „против" - 24, един се въздържа.

Депутатът от Коалиция за България Захари Георгиев направи предложението, като заяви: „Беше постигнато съгласие да се гледа точката, свързана с бюджета на НЗОК. Предлагам да отпадне второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.".

Преди гласуването председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, обръщайки се към депутатите: „Кутиите пред вас са един съвсем малък спомен от 42-то Народно събрание, което да ви напомня за вашата активна работа като народни представители".

От предварително одобрения дневен ред на днешното заседание отпадна и проекторешението парламентът да даде възможност служебното правителство да тегли външни заеми при последващата ратификация от Народното събрание, защото беше изтеглено от вносителя ГЕРБ.

В момента тече дебат около актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса, който се очаква да бъде гласуван на второ четене.

Коментари: 0