Оланд призова собственика на Louis Vuitton към патриотизъм

Бернар Арно заяви, че искането на белгийско гражданство не е акт на съпротива срещу новия данък за богати във Франция

192 ~ 1 мин. четене

Френският милиардер Бернар Арно трябва да покаже патриотизъм и даде своя принос към икономическото възстановяване на страната, заяви френският президент Франсоа Оланд в телевизионно интервю, съобщава Bloomberg.

63-годишният Бернар Арно, който е главен изпълнителен директор на компанията за луксозни стоки Moet Hennessy Louis Vuitton SA, призна в края на миналата седмица, че е подал молба за получаване на белгийско гражданство. Милиардерът даде обещание, че ще продължи да плаща данъци във Франция, с което отхвърли обвиненията, че го прави именно по тази причина.

"Всеки трябва да допринесе за възстановяването, г-н Арно сам посочи, че е готов да допринесе", заяви Оланд в телевизионно предаване.

Самият Арно заяви по-рано пред агенция "Франс прес", че е и "ще продължи да бъде" жител на Франция от гледна точка на данъчното законодателство. "Нашата страна трябва да може да разчита на приноса на всеки един, за да може да излезе от дълбоката икономическа криза", обяви милиардерът.

В 30-минутното си интервю за телевизията в неделя Франсоа Оланд повтори обещанието си от предизборната кампания да бъде въведен нов временен данък за всеки с доходи над 1 млн. евро годишно.

Подкрепи Economic.bg