Плевен получил над 40 млн. лева по ОП "Регионално развитие"

Общината показва страхотен капацитет за усвояване на средствата, смята регионалният министър

64 ~ 1 мин. четене

Инвестициите в  Плевен, получени от оперативната програма за регионално развитие, надхвърлят над 40 милиона лева, съобщи министър Лиляна Павлова, която днес бе на посещение в града заедно с премиера Бойко Борисов и министъра на транспорта Ивайло Московски.

Голяма част от средствата са по проектите за градска среда и интегриран градски транспорт. 3 млн. евро са били предоставени като финансиране за училища и детски градини, 4 млн. лева за изграждане на центрове за настаняване на деца, лишени от родителски грижи, 6.5 млн. лева инвестираме в ремонта на многопрофилната болница, отчете министър Павлова, цитирана от БНР. Тя подчерта още, че медицинският университет също получава финансиране по програмата за регионално развитие.

„Общината показва страхотен капацитет за усвояване на средствата и аз вярвам, че можем да направим и продължение на проекта за градски транспорт, продължение на проекта за подобряване на градската среда на град Плевен и наистина Плевен да бъде град, привличащ инвестиции, създаващ работни места, за да могат младите хора да останат да работят тук, да живеят и да бъдат спокойни и за техните деца”, обясни тя.

На свой ред премиерът Бойко Борисов потвърди, че бъдещият национален съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, който ще бъде създаден на мястото на досегашната комисия, ще бъде в Плевен.

„Понеже това са към 30 работни места, по 2000 лева взимат там служителите. А в Плевен имаме медицински университет, болница и много специалисти в тази област, ще бъде тук”, поясни Борисов.

Подкрепи Economic.bg