Opel ще представи концептуалния модел Monza във Франкфурт

Изложението в германския град ще се проведе от 12 до 22 септември 2013 г.

96 ~ 1 мин. четене

Германският автомобилен концерн Opel, който е собственост на американския гигант General Motors, ще представи концептуалния си модел Monza по времена автомобилния салон във Франкфурт, съобщиха от българското представителство на Opel. Шоуто в германския град ще се проведе от 12 до 22 септември 2013 г.

Енергийна ефективност и връзки с останалия свят са двете основни теми, които заемат приоритетно място в списъка от задачи на развойните инженери при разработката на следващото поколение модели на Opel, твърдят германците.

"Концептуалният модел Monza отразява нашето виждане за бъдещето на марката в неговата най-чиста форма", коментира изпълнителният директор на Opel Карл-Томас Нойман.

Първият по рода си концептуален автомобил в света е създаден от компанията-майка на Opel - GM. През далечната 1938 г. специалистите на GM Design създават модела Buick Y Job - превозно средство, което не е замислено и предназначено за серийно производство, а по-скоро като форма за демонстрация на нови технологии и стилистични идеи.

Подкрепи Economic.bg