Отклоняват големите камиони от "Тракия"

Заради използването на обходните маршрути се натовари движението по главен път І-8 Костенец-Белово-Пазарджик-Пловдив

132 ~ 1 мин. четене

Всички тежкотоварни автомобили се отклоняват от автомагистрала "Тракия" по алтернативните маршрути, за да се облекчи трафика на движение. В района на село Церово са монтирани и стационарни камери, които да следят движението, пише Kmeta.bg.

Всички налични екипи на "Пътна полиция", "Магистрална полиция" и "Охранителна полиция" в област Пазарджик са изведени по пътните артерии в региона, по АМ "Тракия" и обходните маршрути, въведени заради ремонтите по нея, за да спомагат за нормалното придвижване на автомобилите.

Заради използването на обходните маршрути се натовари движението по главен път І-8 Костенец-Белово-Пазарджик-Пловдив, тъй като целият лекотоварен трафик се отклонява по него. По това трасе има много населени места, в които трафикът става доста интензивен.

Шофьорите трябва да преминават през тях с повишено внимание, жителите на населените места също трябва да пресичат пътните платна безопасно, за да не се стигне по инциденти, предупредиха от ОДП-Пазарджик. Предприемат се всички необходими мерки, за да се осигури нормално придвижване в посока към София, а също и в обратното направление.

Подкрепи Economic.bg