Откриваме трето външно-икономическо представителство в Китай

Българският износ за Китай за периода януари-август 2013 г. е 513 млн. щатски долара

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

С цел засилване на двустранните икономически връзки и подпомагане на българските износители на китайския пазар предстои откриване на трето външно-икономическо представителство към вече функциониращите български служби в Пекин и Шанхай. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров по време на семинар "Готови ли сте за бизнес с Китай".

"Един от най-добрите начини китайският бизнес да бъде информиран за бизнес потенциала и възможностите на българските малки и средни предприятия е редовното участие в специализираните търговски панаири, бизнес форуми и изложби. На далечен пазар, какъвто е китайският, трябва да разчитаме на директен маркетинг за популяризиране на предлаганите български импортни марки. Търговските ни служби в Китай са винаги на разположение за оказване на необходимото съдействие", категоричен бе зам. - министърът на икономиката и енергетиката.

Китай е втората по големина икономика в света и е сред приоритетните за България търговско-икономически партньори. За периода януари-август 2013 г. двустранната търговия е на стойност 1.184 млрд. щатски долара, от които българският износ е 513 млн. щ. д. и вносът от Китай 671 млн. щ. д., заяви зам.- министър Димитров.

Подкрепи Economic.bg