Отлагат с половин година пускането на Лот 4 от "Струма"

Регионалният министър Десислава Терзиева заяви днес, че това ще стане най-рано през юли 2014 г.

220 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Пускането на Лот 4 от магистрала "Струма" се отлага с половин година, предаде Kmeta.bg. По график отсечката между Сандански и ГКПП "Кулата" трябваше да бъде открита до края на 2013 г., но регионалния министър Десислава Терзиева заяви днес, че това ще стане най-рано през юли 2014 г. Първата копка на "Струма" беше направена на 5 април 2012 г. от бившия премиер Бойко Борисов, а днес Терзиева беше на място, за да провери строителните работи.

До юли тази година бяха готови едва 12% от ЛОТ-а с дължина 17 км. Към днешна дата са завършени едва 25% от отсечката. Строителните работи бяха забавени и заради разкрита инженерна мрежа. "До декември смятаме да подпишем договора за обществената поръчка с фирмата, която ще извърши преместването на тази кабелна мрежа, за да ускорим темповете на работа", каза Терзиева.

Кметът на Петрич Вельо Илиев се оплака от пренасочения през Петрич трафик по ГП Е-79 заради строителството на ЛОТ-а. Според него, положението в Петрич е тежко, но то е трагично в селата в близост до граничния пункт. Това са селата Кулата, Марино поле и Чучулигово. Там пътната настилка е нагъната от интензивния трафик, включително и от товарни автомобили. В общината са получили уверение от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), че тази есен ще бъде извършен ремонт на пътната настилка.

Подкрепи Economic.bg