Отлагат строежа на новата централа на Apple

Новият главен офис на технологичната корпорация се очаква да е с 850 хил. квадратни метра застроена площ

Строителството на новата централа на технологичният гигант Apple ще бъде отложено с една година и ще започне вероятно през 2014 г. Предвижда се новата сграда на компанията в Купертино, Калифорния да бъде завършена две години след старта на строителните работи. Първоначалните планове бяха строителството да стартира през 2013 г., а централата да бъде завършена през 2015 г., припомня digital.bg.

През дългата си и уникална кариера покойният съосновател и дългогодишен главен изпълнителен директор на Apple Стив Джобс е работил върху множество атрактивни продукти и устройства, които и до днешен променят ежедневието ни. Един от най-големите му си остава новия главен офис на технологичната корпорация. Плановете предвиждат сградата да се отличава с уникален дизайн и кръгла форма, която наподобява визията на космически кораб.

Причината за отлагане на старта на строителството е, че от Apple не са представили навреме необходимите документи пред властите, които трябва да разгледат и одобрят проекта. Новата централа на компанията ще се отличава с внушителните 850 хил. квадратни метра застроена площ и ще разполага с над 10 хил. паркоместа. Apple също така планират да засадят и над 7 хил. дървета в района заобикалящ уникалното съоръжение.

Коментари: 0