Отпуснаха 28 млн. лв. за щетите от наводненията

За ремонти на 7 училища са отделени 465 хил. лв.

Снимка: Архив

184 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

На днешното си заседаие Министерски съвет отпусна 28,3 млн. лв. за изпълнение на дейности по преодоляване на последиците от наводненията в странaта през юни, съобщават от правителствената пресслужба.

Целевите разходи са предложени от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане и ще бъдат осигурени за сметка на резерва за непредвидени и неотложни разходи. Средствата са за извършване на превантивни дейности, разплащане на непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при бедствия, неотложно възстановяване на сгради и инфраструктурни обекти.

С друго постановление, 465 хил. лв. от резерва за непредвидени и неотложни разходи са насочени за подобряване на материално техническата база в едно държавно и шест общински училища на територията на общините Варна и Добрич, засегнати от наводненията. Финансирането е необходимо, тъй като след направена  проверка е констатирана необходимост от извършването на ремонтни дейности, с оглед осъществяването на нормален учебен процес.

Директорите на училищата ще изготвят програма, която да планира ремонтите за времето на лятната ваканция. Министерството на образованието и науката ще изиска отчет за предприетите действия и ще извърши проверка на място, преди началото на новата учебна година.

Подкрепи Economic.bg