ПАСОК ще участва в правителството

Правителството готово утре до обяд, убеден е лидерът на социалистите Евангелос Венизелос

Лявоцентристката партия ПАСОК е готова да влезе в управляващата коалиция. Това заяви лидерът на лидерът на формацията Евангелос Венизелос, цитиран от РИА "Новости". По думите му правителството трябва да проведе нови, тежки преговори с кредиторите от Европейския съюз (ЕС) и Международния валутен фонд (МВФ), които осигуряват финансиране за Гърция, в замяна на сериозните съкращения на разходите и структурни реформи. Тази цел ние ще подкрепим с всички усилия, категоричен е лидерът на третата по брой гласове политическа сила в Гърция след изборите в неделя, 17 юни.

Евангелос Венизелос прогнозира още, че управляваща коалиция може да бъде формирана до сряда на обяд, предаде АФП. Все още обаче преговори с консерваторите и умерените леви партии в страната продължават, отбелязва АФП.

Правителството трябва да бъде формирано колкото може по-бързо. С оглед на настоящата ситуация това може да бъде постигнато до утре на обяд, убеден е Венизелос. Той е на мнение, че единственото практично решение е формирането на коалиция между консервативната партия "Нова Демокрация", социалистите и малките леви демократични партии.

Коментари: 0