Паднаха ми се най-трудните първи 100 дни, отсече Орешарски

Трудният избор беше последван от мигновени искания за оставка, каза премиерът

236 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Най-трудните 100 дни се паднаха на моето правителство. Това каза премиерът Пламен Орешарски по време на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Той сравни началото на своето управление с това на предходните правителства, което го накара да се постави в тежката ситуация.

"То беше избрано много трудно и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това още от деня на избирането се фокусирахме върху няколко важни и неотложни групи мерки", заяви премиерът, цитиран от Фокус. "На първо място засилихме някои социални програми с най-голяма чувствително на обществото, обърнахме внимание на младежката безработица и разработваме специални програми", защити се Орешарски.

Той припомни още веднъж, че втората група мерки засягат подобряване на бизнес климата и намаляване на административната тежест. "Предвиждаме демократизиране на цялостния процес. Надяваме се за първите 100 дни някои от тези мерки да бъдат изпълнени, а по други да постигнем съществен прогрес, така че ходът на целия процес от мерки да бъде допълван с оглед на изключително сложната икономическа, социална и политическа обстановка в нашата държавата", каза още Пламен Орешарски.

Коментари: 0