Panasonic е официален доставчик за Олимпийските игри

Японската компания беше избрана да предоставя битовата техника за зимната олимпиада в Сочи през 2014 г.

236 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Японската корпорация Panasonic е обявен за официален доставчик на битова техника за зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 г. Споразумението беше подписано от президента и главен изпълнителен директор на организационния комитет на Сочи 2014 Димитри Чернишенко, старшия управляващ изпълнителен директор на Panasonic Corporation Такуми Кажиша и генералния директор на Panasonic Rus Шигео Сузуки.

Съгласно договора Panasonic ще достави на олимпийските събития в Сочи 2014, в олимпийското село и в офисите на организационния комитет в олимпийския парк около 5 000 домакински уреди. Това включва чайници, кафе-машини, микровълнови печки, ютии, хладилници, перални машини и термо чаши.

"Изключително се гордеем с дългогодишното си сътрудничество с МОК, чрез което хората от цял свят могат да гледат зрелищните събития на олимпийските игри. Особено съм доволен, че можем да разширим нашето олимпийско представяне в Русия. Само веднъж компанията имаше възможност да направи това преди - през 1998 по време на зимните олимпийски игри в Нагано. След 15 години можем да повторим нашия опит в Сочи. По този начин, Panasonic Corporation подчертава съществената роля и значимост на Русия в нашия глобален бизнес", коментира Шигео Сузуки.

"С удоволствие имаме Panasonic за партньор на Олимпийските зимни игри в Сочи 2014. Panasonic е световен лидер в електронната индустрия и иновативните технологии, правейки ги перфектно да пасват на Сочи 2014. Те не само ще представят настоящето аудио и визуално оборудване на игрите в Сочи, но и висококачествени уреди за бита, които са спечелили доверието и уважението на милиони хора в Русия. Убеден съм, че нашето партньорство е поредна стъпка игрите в Сочи да бъдат осигурени по най-модерния и иновативен начин", коментира Димитри Чернишенко.

Подкрепи Economic.bg