Папазов: БДЖ ще предлага по атрактивно услугите си

Изготвеният план за стабилизиране и развитие на железницата предвижда подобряване условията на труд на работещите, обясни транспортният министър

112 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В стратегията за стабилизиране и развитие на железницата се предвижда услугите на БДЖ да се предлагат атрактивно и активно. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на среща със служителите на железницата в Горна Оряховица. "Изготвеният план за стабилизиране и развитие на железницата предвижда подобряване условията на труд на работещите в БДЖ", каза още той.

Папазов отбеляза, че се предвижда да бъдат осигурени места за почивка на работещите. В най-скоро време се предвижда да бъде решен и проблемът с осигуряването на ваучери за храна на служителите. Ще бъдат подсигурени и допълнителни резервни части за ремонт на локомотивите. Предстои ремонт на жп гарите в Шумен, Ловеч и Стара Загора.

По думите на Данаил Папазов пътуването с влак е най-екологичният отрасъл и за следващия програмен период на Европейския съюз се предвижда по програми ще бъдат отпуснати повече средства.

Подкрепи Economic.bg