Папазов: "Български пощи" трябва да получат още 5 млн. лв.

Нямаме никакво намерение да приватизираме дружеството, категоричен е транспортният министър

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

До края на годината "Български пощи" ЕАД трябва да получи още 5 млн. лв. Това стана ясно от интервю за TV7 на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

"Нямаме никакво намерение да приватизираме "Български пощи". Със синдикатите сме обсъждали многократно как да се подобри състоянието на пощите", отговори Папазов на твърденията на синдикатите, че се готви приватизация на дружеството. По думите му това е свързано и с дотациите от държавата на дружеството за универсалната пощенска услуга, която в селата е губеща, но трябва да се изпълнява, защото това е социална функция.

"Единствената законна дотация, която е одобрена от Европейската комисия (ЕК), е за 22 млн. лв. за 2013 млн. лв. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) обаче изкара своя методика и каза, че дотацията трябва да е 12 млн. лв., които не са одобрени от ЕС. Но са заделени само 2 млн. лв., които вече са усвоени. В преразпределяне на разходите се намериха още 2 млн. лв. Сега преговаряме с Министерство на финансите (МФ) да се намерят още 5 млн. лв. от актуализацията на бюджета", обясни Данаил Папазов.

Подкрепи Economic.bg