Парламентът продължава с гласуването по Бюджет 2013

Според Симеон Дянков много малко от параметрите в големия бюджет могат да се променят

Днес в парламента продължават обсъжданията по бюджет 2013 г. Очаква се до края на деня депутатите да приемат на второ четене основната финансова рамка за следващата година.

Дебатът по бюджета продължи около 13 часа,  след като народните представители удължиха работното си времe и приключиха  малко след 22 часа. За това време те успяха да одобрят консолидирания бюджет на ДОО и бюджета на НЗОК.

"Двата малки бюджета минаха – на Държавното обществено осигуряване и на здравната каса. Това определя до голяма част дебата тук. Той е безсмислен, защото като се гласуваха другите два бюджета, много малко от параметрите в големия бюджет могат да се променят", коментира Симеон Дянков.

Като най-голяма изненада той определи липсата на лидера на социалистите Сергей Станишев в пленарна зала. "БСП липсва в коментарите. Бюджетът върви, както ние сме предложили. Както върви, утре до обед ще бъде приет", добави вицепремиерът, като подчерта, че въпреки да бяха обявили, от БСП не представиха алтернативния си бюджет.

Това все пак се случи на гласуването по-късно вечерта. Левицата представи своите разчети и предложения, като основното им искане бе се увеличи прогнозната събираемост на данъците.

Коментари: 0