Павлова: Договорили сме 90% от средствата по "Регионално развитие"

По думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството до края на годината трябва да бъдат договорени 3 млрд. лв.

80 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Договорените средства по Оперативна програма „Регионално развитие" (ОПРР) са на 90%. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на Годишната конференция за отчитане на напредъка по ОПРР. Тя уточни, че бюджетът на програмата е малко над 3.1 млрд. лв.

"Разплатихме около 28% от целия бюджет и 32% от договорените средства. Това е сериозен процент и сериозен напредък", каза тя. Министърът изрази надеждата си, че до края на годината ще успеем да договорим 3 млрд. лв. и да разплатим 1 млрд. лв. от бюджета на програмата.

"Това е една амбициозна, но постижима цел. Тя е постижима само със съвместни усилия. 2013 г. е годината на договарянето и аз се надявам, че то няма да бъде проблем, тъй като останаха спестени средства, които насочихме към зелената градска среда. Договарянето не е предизвикателство, предизвикателството е да изпълним програмата, да изпълним проектите и да осъществим разплащането", посочи Павлова.

Подкрепи Economic.bg