Павлова: Строителството продължава

Няма данни за щети от снощното земетресение

Строителството на магистрали и пътища ще продължи. Това увери в интервю за TV7 Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.
Участъкът Стара Загора – Нова Загора по магистрала „Тракия” е готов. При т. нар. Лот 3 има малко забавяне. Надявам се да се създаде добра организация и да може най-късно до 15 юли да открием и този лот. В отсечката Ямбол-Карнобат също се работи усилено.
На 13 юли ще пуснем Южната дъга на Околовръстното шосе на София и ще се избегнат задръстванията. Активно работим и по строителството на магистрала Струма. Имаме много сериозно строителството, където и да погледнем на картата на България, категорична е Лиляна Павлова.
Тя подчерта, че тунел под Шипка ще има. Това ни е приоритет и ще заложим на него за следващия програмен период. Тунелът ще е безплатен. Той ще е част от републиканската пътна мрежа, увери строителният министър.
Няма данни за нови щети от снощното земетресение. Продължава описването на щетите в Перник и София, добави Лиляна Павлова. Тя припомни, че при частните сгради държавата може да помогне само ако е единствено жилище. Помощта може да е материали.
В Перник поискаха 11 млн. лв. До няколко дни ще знаем дали тази сума ще стигне. Идеята ми за задължителна застраховка да дома беше приета от много хора, но и много не бяха съгласни. Аз поставих идеята на масата, за да се обсъди, коментира Павлова.
За нито един от трите големи мостове на Хемус и Тракия не мога да каже, че няма да падне. Моста на 67 км се държи на 4 см. бетон, което е много малко. Надявам се ремонтите да започнат много скоро. Търсим най-добрия начин и най-добрите фирми, твърди Лиляна Павлова.

Коментари: 0