Печалбата на Google расте със 7% до близо 3 млрд. долара

Акциите на технологичната корпорация се изстреляха с над 5%

148 ~ 1 мин. четене

Технологичната корпорация Google Inc, собственик на най-голямата търсачка в света, изненада приятно инвеститорите на Wall Street с обявяването на отчета си за изминалото тримесечие. Отчетената печалба от корпорацията надмина очакванията на анализаторите, след като се оказа, че рекламодатели са увеличи разходите за реклама през последното тримесечие на 2012 г., за да достигат до повече потребители по време на празниците, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на компанията се повиши с 6.7% на годишна база до 2.89 млрд. долара, или 8.62 долара за акция през октомври-декември 2012 г. С някои изключения, положителният финансов резултат на Google нарасна до 10.65 долара за акция, докато очакванията на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, бяха са печалба на акция от 10.50 долара.

Приходите, с изключение на продажбите към партньорски сайтове, отчитат ръст от 39% до 12.2 млрд. долара, в сравнение с прогноза на анализаторите за оборот от 12.4 млрд. долара.

Книжата на базираната в Калифорния компания се повишиха с 5.1% до 738.85 долара за акция. Преди да бъде публикуван отчетът на корпорацията книжата се търгуваха със спад от 1% на ниво 702.87 долара за акция.

Подкрепи Economic.bg