Азиатските акции под властта на мечките

Общият MSCI Asia Pacific Index загуби 0.6% от стойността си до 132.15 пункта

148 ~ 1 мин. четене

Азиатските акции се понижиха днес, след като японските книжа отчетоха спад заради повишението на йената. Японската валута нарасна, след като централната банка в страната Bank of Japan увеличи паричните стимули за икономиката за една година напред.

Книжата на Nissan Motor Co - автомобилният производител, който получава над 30% от приходите си от Северна Америка, се понижиха с 2.8% в Токио. Производителят на домакински уреди LG Household & Health Care Ltd изтри 7.5% от капитализацията си по време на търговията в Сеул, след като стана ясно, че прогнозиране на компанията за оперативна печалба през 2013 г. са под предварителните очаквания.

Общият MSCI Asia Pacific Index загуби 0.6% от стойността си до 132.15 пункта. Японският Nikkei 225 се срина с 2.1%, с което регистрира трето поредно понижение. В Австралия S&P/ASX 200 се повиши с 0.2%, след като статистически данни показаха, че инфлацията в страната през четвъртото тримесечие е нараснала по-малко от очакваното. В Южна Корея Kospi загуби 0.8% а в Хонконг Hang Seng Index отстъпи с 0.3%. Китайският Shanghai Composite заличи 0.6% от стойността си.

Подкрепи Economic.bg