Плевнелиев се среща с директори на BMW

Президентът заминава на двудневно посещение в Германия

3620 ~ 1 мин. четене

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на Съвета на директорите на BMW. Утре президентът заминава на двудневно работно посещение в Германия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Плевнелиев обяви намерението си да преговаря с големи германски производители на автомобили да направят свои заводи у нас по време на визитата си в Австрия през септември. Тогава той заяви, че подготвя визита в Бавария, на която да лобира за страната ни. По думите му след 2-3 години големите и реномирани германски компании за коли, като BMW и Мерцедес, ще имат нужда да преместят производствените си бази и в България и още сега трябва да опитаме да ги привлечем.

Президентът ще се опита да осъществи тези свои намерения през следващите два дни. С представителите на автомобилните гиганти Плевнелиев ще обсъди и създаването на автомобилен клъстър в България.

Държавният глава ще се срещне още и с представители на компании за компютърни технологии. На 19 октомври той ще посети американската военна база в Хоенфелц, където се обучават български военнослужещи, ще се включи и в кръгла маса, посветена на инвестиционния климат в страната ни.

В официалната част на визитата му са предвидени и разговори с председателя на парламента на Бавария Барбара Щам, с министър-председателя на федералната провинция Хорст Зеехофер и с министъра на федералните и европейските въпроси Емилия Мюлер.

Подкрепи Economic.bg