Плевнелиев в Рио де Жанейро на конференция на ООН

В рамките на форума са предвидени двустранни срещи на българския държавен глава с негови колеги

От 20 до 22 юни президентът Росен Плевнелиев ще участва в Конференцията на ООН в конгресния център „Риосентро” в град Рио де Жанейро, Бразилия, по устойчиво развитие „Рио+20”. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Конференцията включва общо пет пленарни заседания, посветени на въпросите на “зелената икономика” и изкореняване на бедността и създаването на институционална рамка за устойчиво развитие. Българският държавен глава ще направи обръщение към участниците във форума по време на пленарното заседание на 21 юни.

В рамките на форума, на 22 юни, ще се проведат кръгла маса на високо равнище на тема: „Прилагането на очакваните резултати от Конференцията” и заседание на тема: „Системата на ООН – заедно в името на бъдещето, което желаем”, в което ще участва и Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун.

Делегации от 130 държави са направили предварителна заявка за участие в Конференцията, която ще завърши с приемането на нови цели за устойчиво развитие, които ще допълнят вече приетите Цели на хилядолетието. 

В рамките на форума са предвидени двустранни срещи на българския държавен глава с негови колеги. 

Коментари: 0