Пловдивчани блокират „Тракия“ за 3 часа

Протестиращите спират движението на моторни и превозни средства по магистралата от 10.00 до 13.00 ч. в района около 118-я километър

Автор: Божидара Иванова

Граждани от Пловдив организират днес протест срещу правителството на магистрала „Тракия“ в района около 118-ия километър, съобщи Дарик. Протестиращите  срещу кабинета „Орешарски“ и губернатора на Пловдив Венцислав Каймаканов, възнамеряват да спрат движението на моторни и превозни средства по магистралата от 10.00 до 13.00 ч.

Преди това недоволните граждани ще се съберат пред сградата на областната управа, откъдето ще тръгнат организирано към магистралата.

Около 100 души блокираха магистрала „Тракия“ миналата неделя край Пловдив. Част от протестиращите дойдоха с автобуси и автомобили, за да поискат оставката  на кабинета. Сред тях имаше и деца, които играеха футбол. Други пееха песни и скандираха „Оставка“.

В съботния ден около 150 души блокираха за 10 минути кръговото кръстовище до Централна гара в Пловдив, а след това се пренесоха на самата гара, скандирайки „Оставка“ на правителството.

Коментари: 0