Подарък Volvo за най-икономичния шофьор на камион

Над 400 българи са участвали в състезанието през миналата година

4658 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Шведският автомобилен гигант Volvo ще подари чисто нов лек автомобил модел V40 на най-икономичния шофьор на камион от същата марка.

Част от международното състезание ще е и България. Днес, 4 юни започнаха и квалификациите на вече традиционното състезание по икономично и екологично шофиране на камиони у нас - Drivers Fuel Challenge, съобщиха организаторите.

Турнирът, който се организира от Volvo Trucks, ще се проведе от 4 до 12 юли в 14 български града. Това са Враца, Плевен, Севлиево, Велико Търново, Търговище, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и София.

Победителят в националния шампионат ще представи България на финалите в Хърватия през октомври 2013 г. Освен за титлата "Най-икономичен шофьор в Централна и Източна Европа" българският победител ще може да участва в надпреварата за чисто нов лек автомобил Volvo V40.

В състезанието могат да се включат всички професионални водачи на камиони с валидна шофьорска книжка категория C + Е. Те ще могат да покажат своите умения по икономично шофиране, като управляват два от новите камиона Volvo FH с възможно най-нисък среден разход на гориво. Водачите ще се състезават в кръгов маршрут със средна дължина от около 20 км. В края на всеки състезателен ден сред участниците с най-добър среден разход на гориво ще бъде излъчен победител за града, след директна елиминация между шофьорите.

"Щастливи сме, че за втори път България ще вземе участие в шампионата за икономично шофиране на Volvo Trucks. През 2011 г. в него се състезаваха над 400 водачи на камиони от цялата страна и се надявам тази година техния брой да достигне поне 600", каза Ина Игнатова, Маркетинг Мениджър, Volvo Trucks.

Финалите за България ще бъдат в Пловдив на 23 и 24 юли. Победителят, заедно със собственика на компанията, за която работи, ще отпътува за курортното градче Риека в Хърватия, където между 18 и 20 октомври 2013 г. ще се проведат регионалните финали. 

За голямата награда в тазгодишното състезание ще се борят 18 държави от Централна и Източна Европа. Освен финалиста, който ще си тръгне с Volvo V40, класиралият се на второ място състезател ще отпътува за Гьотеборг, където ще посети демо центъра на Волво и един от заводите на компанията, а третият подгласник ще получи продукти на стойност 1000 евро.

У нас първите трима финалисти ще спечелят съответно - iPad, смартфон и оригинален ръчен часовник от колекцията Driver Gear. Награди ще има и за работодателите на класиралите се.

Коментари: 0