Подкрепящи кабинета пристигнаха с автобуси в София

Поддръжниците са от Перник ,Благоевград, Симитли, Пловдив

136 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Два автобуса с контрапротестиращи паркираха на столичния бул. Дондуков малко преди 8 ч., предаде bTV. Организиралите се поддръжници на кабинета пристигнаха от Перник. Те споделиха, че са безработни, но се събрали по 5 лв., за да си платят пътя от Перник до София.

Също автобуси, за да покажат, че "София не е България", в столицата пристигнаха привърженици на правителството от Благоевград и Симитли. Към 8:45 в центъра на столицата паркираха още шест автобуса.

Междувременно, пред Народното събрание се учеличава и броят на участниците в антиправителствения протест. Малко по-късно, с четири автобуса - три от Бургас, един от Малко Търново, пред Националния стадион пристигнаха протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски. 

На влизане в Народното събрание, зам.-председателят на парламента Мая Манолова обяви, че от БПС не са изпълнявали диспечерски функции, но допусна, че партийни клубове по места може да се отзовали на заявилите желание да подкрепят правителството хора да пристигнат в София.

"Обект сме на омраза", призна Мая Манолова по повод събиращите пред парламента протестиращи срещу правителството. Манолова заяви, че не й е приятно да бъде гледана от изкривени от омраза лица, но "проблемът е на тези, които мразят". Според нея в антиправителствените демонстрации няма нищо гражданско. Протестите вече представлявали мерене на силата на дясното политическо пространство. "Протестът вече стана изцяло партийно-политически; сега вече започва втората фаза - кой да го оглави", заяви Манолова.

На фона на сирена и вувузели, председателят на НС Михаил Миков също коментира събиращите се критици на властта. Той заяви, че чувството за дискомфорт намалява и депутатите си вършат работата. "Правителството работеше и внесе част от законодателната си програма", заяви Миков. В изказването на британския посланик той видя и положителни сигнали. По думите на Миков оставката на кабинета зависи от хората, но не на малка група от тях.

Подкрепи Economic.bg