Полицията в Ню Йорк тества Google Glass

Властите искат да проверят дали технологията ще е полезна в работата на патрулите

3641 ~ 1 мин. четене

Полицейското управление на Ню Йорк е закупило няколко чифта от очилата с добавена реалност Google Glass и ще ги тества, за да провери дали биха могли да са полезни в работата на патрулиращите си служители, съобщават щатските онлайн издания VentureBeat и техно-блогът zdnet.com.

Полицаите в Ню Йорк не са първите, които тестват подобни технологии, припомнят изданията. Управлението на полицията в Байрон, Джорджия, е пробвало очила с приложение на щатската компания CopTrax, което позволява очила да записват видео. Приложението е създадено, за да могат патрулите да предават видеото директно в управлението и така да засичат нарушители на пътя. То също е инсталирано в очила.

Google пък планира да добави към очилата си опция за разпознаване на лица. Решението е взето, след като американската Lamba Labs представи миналата година такова приложение.

Полицията на Сан Франциско също има интерес да тества очилата, съобщи говорителят на управлението Сюзан Мерит, цитирана от http://venturebeat.com/. В момента полицаите в града са снабдени със смартфони Samsung S4, които им позволяват достъп до базата данни на управлението, да проверяват досиета и да сравняват снимки на заподозрени в реално време.

Подкрепи Economic.bg