Посещението на премиера Бойко Борисов в Баку продължава

Акцент в разговорите са газовата тема и търговията

Газовата тема, търговията и възможностите за развитие на бизнеса между България и Азербайджан ще бъдат обсъдени през втория ден от официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Баку. Българският министър председател ще се срещне с колегата си Артур Расиде, като са предвидени други срещи и мероприятия.

Основен акцент в разговорите на българския премиер в Баку е газовата тема, но също така и търговията и възможностите за развитие на бизнеса. Очаква се да бъдат обсъдени въпроси, свързани с възможностите за доставки на газ за България от Азербайджан, развитието на съвместни инвестиции в енергетиката, газификацията и газоразпределението, както и изграждането на газова инфраструктура в България и региона на Югоизточна Европа.

По време на срещата на Борисов с президента на Азербайджан – Илхам Алиев, стана ясно, че България е привилегирована и първа от страните в Европейския съюз ще получи азербайджански газ.

В премиерската делегация са министрите на транспорта - Ивайло Московски, на икономиката, енергетиката и туризма - Делян Добрев и на земеделието и храните -  Мирослав Найденов.

Коментари: 0