Повдигат две обвинения на Бисеров

Едното ще бъде за невярно деклариране на доходи, а второто - за пране на пари

120 ~ 1 мин. четене

Утре ще бъде повдигнато обвинение на Христо Бисеров, заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на ВСС, цитиран от БГНЕС. Според обвинител №1 вероятно едното ще бъде за невярно деклариране на доходи, а второто - за пране на пари. В момента, в който е повдигнато обвинението, даденият човек трябва да бъде разпитан, посочи Цацаров. За сега няма информация дали Бисеров ще дойде на разпита.

“Бисеров ще бъде разпитан веднага след повдигането на обвинението, т.е. утре. Ако към момента на подаване на сигнала, Христо Бисеров имаше имунитет, аз щях да го поискам. Ако няма, както е в случая, направо ще се пристъпи към обвинение”, обясни главният прокурор.

Във връзка с това дали има информация, че ДАНС е уведомил Бисеров и днес той ще бъде разпитан като гражданин, Цацаров посочи, че за него е най-важното е дали има данни за престъпление или няма.

За обвиненията, че е имало полицейско насилие пред парламента Цацаров е категоричен - полицията си е вършела работата и не вижда данни за престъпление.

Подкрепи Economic.bg