Повече пари за образование и ремонт на улици и градинки

Проектобюджетът на София предвижда за администрация да бъдат заделени по-малко средства от общия обем, който достига 1.272 млрд. лв.

132 ~ 1 мин. четене

Финансовите приоритети на Столичната община за 2013 г. ще представи кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

София ще има повече пари за ремонт на улици, паркове и градинки, градски транспорт и образование, предвижда рамката на проектобюджета. Увеличени са и средствата за сметопочистване. За администрация ще бъдат заделени по-малко пари от бюджета, който е общо 1.272 млрд. лв.

290 кралски фенера с 380 лампи ще осветяват най-големия парк на София - Борисовата градина. Софиянци ще бъдат охранявани 24 часа от над 30 камери. От догодина ще стартира пълната промяна на парка.

Реконструкция се предвижда и за друг парк в сърцето на столицата - Докторската градина. Столичната община обмисля да изтегли нов заем от 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка за основни ремонти на още улици и булеварди.

1.5 млн. лв. повече са заделени за чистотата на столицата. С милион повече ще получат за издръжка детските градини. Предвижда се облекчаване на трафика по нови участъци на Околовръстното шосе. Нов ремонт на „Цариградското шосе" в София тръгва догодина.

Подкрепи Economic.bg