Предотвратили сме по-голям атентат в София

Израелски експерт поискал София да увеличи мерките за сигурност на израелците в нашата страна

Израелска информационна агенция Аруц Шева предаде в неделя, че българските тайни служби са предотвратили атака срещу израелски туристи в столицата София. Според рапорта, цитиран от Стандарт нюз миналата седмица българите са намерили съмнителни куфари, които са имали скрити експлозиви и са били предназначени за поставяне в автобуси, които да превозят израелци.

Преди седмица Дан Шенар, началник на сигурността на израелското транспортно министерство, каза пред БНР, че Израел е поискал София да увеличи мерките за сигурност на израелците в нашата страна.
"Преди два дни се свързах с колегите ми в София и ги помолих да засилят мерките за сигурност около автобусите, които превозват групи от Израелски туристи между летището и хотели или ваканционни къщи. Ние много добре знаем че автобусите са слабото място на сигурността", каза г-н Шенар. „Това е защото има перфектно подсигурено летище, но ситуацията извън него не е същата. Затова ние проведохме тези разговори. Доколкото аз знам, местните власти са си сътрудничили с нас."

Междувременно израелски военни експерти твърдят, че атаката в Бургас може да се свърже с 4-годишнината от убийството на комадира на Хизбула Имад Мугния, който беше убит през 2008-а с кола бомба в Сирия. Хизбула обвиняват за смърта на лидера си Мосад.

Коментари: 0