Представяме родни храни и напитки в Осака

Българският щанд се организира съвместно от министерствата на земеделието и храните и икономиката, енергетиката и туризма

160 ~ 1 мин. четене

България се представя с традиционни продукти на осмото издание на Международното изложение за храни и напитки „УТАГЕ” в град Осака, Япония, съобщиха от земеделското министерство. Форумът се провежда веднъж на четири години и е един от най-големите и значими форуми в Югоизточна Азия и Тихоокеанския регион.

Страната ни е единствена от Югоизточна Европа, която се представя с типични български продукти - хранителни, вина и продукти на основата на розово масло, с културна програма и туризъм. Тя бе избрана от организационния комитет на „УТАГЕ 2013” да направи и ден на национално представяне. 

Форумът се откри от губернатора на Префектура Осака Иширо Матяи, зам.-кмета на града Сеиго Танака, извънредния и пълномощен посланик на България в Япония Георги Василев и кмета на Казанлък Галина Стоянова.

Българският щанд се организира съвместно от министерствата на земеделието и храните и икономиката, енергетиката и туризма. Форумът ще продължи до 6 май 2013 г., като се очаква посетителите да надхвърлят 1 млн.

Подкрепи Economic.bg