Преобразяват Женския пазар с 8 млн. лв.

След реконструкцията наемите няма да се повишават

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Най-старото тържище в София - Женският пазар, до есента ще има изцяло нов облик, а ремонтът ще струва 8 млн. лв. Строителните работи вече започнаха.

Новите помещения, които ще бъдат изградени ще отговарят на всички норми за продажба на храна. Досега инспекторите неведнъж са констатирали проблемите с хигиената и произхода на храните.

Преустройството на пазара предвижда и забрана на движението на автомобили от двете страни. Зоната изцяло ще бъде пешеходна. Зареждането на търговските обекти ще става само нощно време. Запазват се и всички дървета в района, съобщи bTV.

"Женският пазар ще придобие един съвсем нов облик, по-европейски, ще има постоянно видеонаблюдение, ще има жива охрана. Освен смяната на настилките, всичките други съоръжения, които подменяме, ще бъде коренно различен вид. Надяваме се, че пазарът ще бъде чист, ще сложим специални контейнери за смет, така че няма да има нищо общо със сегашния облик", обясни Маргарита Александрова, директор на пазари "Възраждане".

По време на ремонта на Женския пазар ще се смени цялата ВиК мрежа, електро- и топлопроводите. Ще има нови магазини, нови пейки, нови чешми. След реконструкцията наемите няма да се повишават.

Подкрепи Economic.bg